ဒီတစ္ခါေတာ့ ေဆးဘက္ဝင္မႈိမ်ားအေၾကာင္းကို ေရးခ်င္ပါတယ္။
ေဆးဘက္ဝင္မႈိမ်ားတြင္ အန္တီေအာက္စီဒန္ ့ဓါတ္၊ အာဟာရဓါတ္ႏွင့္ သက္ေစာင့္ၾသဇာဗီတာမင္ဓါတ္မ်ား ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ၿပီး ေန႔စဥ္မႈိစားသံုးျခင္းျဖင့္ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ အဖုအႀကိတ္မ်ား ထြက္လာႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသန ေလ့လာမႈစစ္တမ္းမ်ားအရ သိရသည္။ ၄င္းအက်ဳိးအာနိသင္မ်ားသည္ လတ္ဆတ္ေသာမိႈမ်ား တြင္ ပိုိမိုပါဝင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားခဲ့ၾကသည္။ မိႈအေျခာက္မ်ားတြင္ ရင္သားကင္ဆာ ကာကြယ္ႏိုင္မႈစြမ္းရည္ အနည္းငယ္က်ဆင္းေနတတ္ၿပီး ရင္သားကင္ဆာ ၿခိမ္းေျခာက္မႈကို (၅၀)ရာခိုင္ႏႈန္းမွ်သာ ဟန္႔တားႏိုင္ခ်ိန္တြင္ လတ္ဆတ္ေသာမိႈမ်ားက (၆၄)ရာခိုင္ႏႈန္းထိ တားဆီးႏိုင္ေၾကာင္း တရုတ္သုေတသန ပညာရွင္မ်ားကေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
ထိုရလဒ္ကို ဆက္လက္စီစစ္ၿပီးေနာက္ အခ်ိဳ႕ေသာ မိႈစားမ်ားသည့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္ ရင္သားကင္ဆာ ဟန္႔တားႏိုင္ေျခသည္ (၉၀)ရာခိုင္ႏႈန္းထိ ထိုးတက္သြားေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့ၾကသည္။ ဓာတ္ခြဲခန္း စမ္းသပ္ခ်က္မ်ားအရ မိႈအတြင္းရွိ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ားသည္ ကင္ဆာျဖစ္ေစသည့္ အႀကိတ္မ်ားကို ဖ်က္ဆီးတတ္သည့္ ဂုဏ္သတၱိ အထင္အရွားရွိေနၿပီး လူ၏ကိုယ္ခံစြမ္းအား စနစ္တစ္ခုလံုးကို လံႈ႕ေဆာ္ေပးေၾကာင္း သိရွိလာရသည္။ Tennessee University ရိွ အစားအေသာက္ဆိုင္ရာ သိပၸံႏွင့္နည္းပညာ ဌာနမွ ေဒါက္တာLana Zivanovic က မႈိေတြမွာ beta-glucan compound ဓါတ္ အမ်ားအျပား ပါဝင္ၿပီး အဲဒီဓါတ္က လူ ့ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို ႏိုးၾကားေစၿပီး ဝင္လာတဲ့ေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳးကို ကာကြယတိုက္ဖ်က္္ေပးတယ္လို ့ ဆိုပါတယ္။ အျခားအေထာက္အထားမ်ားအရလည္း မိႈဟာ ရင္သားကင္ဆာ တိုက္ဖ်က္မႈ ေဆး၀ါးမ်ားႏွင့္ အာနိသင္အတူတူရွိၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ Oestrogen ဟိုမုန္းမ်ား ထြက္လာျခင္းကို ပိတ္ပင္ေပးေၾကာင္းလည္း သိရိွရပါသည္။
ကယ္လီဖိုးနီးယားမွ ပညာရွင္မ်ားသည္ ၿပီးခဲ့ေသာလအတြင္းက တစ္ေန႔မိႈႏွစ္ႀကိမ္စားပါက တစ္လအတြင္း ကင္ဆာတားဆီးႏိုင္မႈ သဘာ၀စြမ္းရည္ သိသိသာသာ တိုးျမင့္လာေၾကာင္း ေထာက္ခံထားၾကသည္။ ဩစေၾတးလ်ႏိုင္ငံရွိ အေနာက္ဩစေၾတးလ် တကၠသိုလ္က စမ္းသပ္ေတြ႕ရွိမႈအရ ၿဗိတိန္တြင္ ႏွစ္စဥ္အမ်ိဳးသမီး (၄၀၀၀၀)မွ် ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ပြားခ်ိန္တြင္ တရုတ္ႏွင့္ အေရွ႕ဖ်ားေဒသႏိုင္ငံမ်ားမွ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားသူ အမ်ိဳးသမီးဦးေရ က်ဆင္းလာမႈၾကား အဓိကကြာျခားမႈမွာ မိႈစားသည့္ အေလ့အထပင္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ အၾကမ္းဖ်င္းအားျဖင့္ မိႈမ်ားမ်ားစားသည့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္ ကင္ဆာႀကိတ္မျဖစ္ႏိုင္ဟုပင္ သတ္မွတ္ႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားကဆိုသည္။ ေဆးပညာဆိုင္ရာ သုေတသန စာတမ္းတစ္ခုကလည္း မိႈပမာဏမ်ားျပားစြာ စားသုံးေလေလ၊ ကင္ဆာျဖစ္ၿပီးႏွင့္ မျဖစ္ခင္ အေျခအေနႏွစ္ခုလံုးအတြက္ အက်ိဳးရွိေလေလဟု ေဖာ္ျပထားေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။
ေဆးဘက္ဝင္မႈိအမ်ိဳးမ်ိုဳးရွိရာ၌ လူသိမ်ားေသာမိႈ(၃)မ်ိဳးမွာ ေအာက္ပါအတိုင္းျဖစ္သည္။
(၁) Mitake mushrooms
အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္းအတြက္ အကိ်ဳးရွိတယ္လို ့သိရပါတယ္။ ေသြးခ်ိဳ၊ ဆီးခ်ိဳသမားေတြအတြက္လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။ မႈိေတြထဲမွာ ကင္ဆာေရာဂါကို အထိေရာက္ဆံုး ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္လို ့ ဆိုပါတယ္။
ရိွတာကဲမႈိေတြကေတာ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ ျဖည့္ေပးၿပီး အသည္းေရာဂါေတြအတြက္ ေကာင္းတယ္လို ့ သိရပါတယ္။ AIDS ေဝဒနာသည္ေတြ စားသံုးသင့္တယ္လို ့ က်န္းမာေရးပညာရွင္ေတြက ဆိုပါတယ္။
Reishiမႈိေတြကေတာ့ အသက္ရႈလမ္းေၾကာင္း systemကို အေထာက္အကူျပဳၿပီး ပန္းနာေရာဂါသည္ေတြအတြက္ အထူးသင့္ေတာ္ပါတယ္။
source ;
http://www.planet.com.mm/
http://www.topnews.in/health/
http://www.healthcastle.com/herb_mushroom.shtml
When I read planet news, I read about mushrooms and I got interested. So, I search for other extra data and write this post. I hope that this post will be useful.
No comments:
Post a Comment