" Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and the benefit of one and all, then accept it and live up to it."
--- BUDDHA

ခြန္းဆက္

~~ မဂၤလာပါ။
~~ အခ်ိန္ေပးၿပီး စာလာဖတ္ေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
~~ ဒီဘေလာ့က post ေတြကို ျပန္လည္ေဝမွ်မယ္ဆိုရင္ witch83 ဆိုတဲ့အမည္ကို credit ေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုပါတယ္။ ျဖစ္ႏိုုင္မယ္ဆိုုရင္ေတာ့ က်မေရးထားတဲ့ postကိုု ဘယ္ေနရာမွာ ျပန္ share မယ္ဆိုုတာ အသိေလးေပးသြားေစခ်င္ပါတယ္။ ~~ ဒီဘေလာ့မွာ ေဖာ္ျပထားတဲ့ တျခားသူေတြ ေရးထားတဲ့ post ေတြကို ေဝမွ်မယ္ဆိုရင္လည္း original writer ေတြကို credit ေပးၾကဖို႔ ေတာင္းဆိုပါတယ္။ :)
~~ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
witch83
မဂၤလာပါ... Warmly welcome to my small own world... =)

January 13, 2013

ဟင္းခ်က္ျဖစ္ေသာ စေနေန႔ (12-01-2013)

ၿပီးခဲ့တဲ့ အဂၤါေန႔တုုန္းက ရံုုးအျပန္ cold storage ထဲဝင္ၿပီး ဟိုုဟိုုဒီဒီ ေလ ွ်ာက္ၾကည့္ရင္း ဝက္အူခ်ိဳ၊ ႏွလံုုး၊ အသည္း နဲ႔ အစာအိမ္၊ နံရိုုးနဲ႔ အသားေကာင္းေကာင္းေတြ သြားေတြ႔ပါတယ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ပဲ  ေဆးရေၾကာရ ခက္တဲ့ အစာအိိမ္ကလြဲရင္  ... က်န္တာေတြ ဝယ္လာလိုုက္ပါတယ္။ ေနာက္ေန႔ညေန ရံုုးကျပန္လာေတာ့ နံရိုုးနဲ႔ အသားကိုု ၾကံမဆိုုင္နဲ႔ ခ်က္လိုုက္ပါတယ္။ က်န္တာေတြေတာ့ တုုတ္ထိုုးလုုပ္စားမယ္ဆိုုၿပီး ခ်န္ထားလိုုက္ပါတယ္။


တုုတ္ထိုုးလုုပ္မယ္ဆိုုရင္ ကိုုယ္က နားရြက္နဲ႔ လ ွ်ာလည္း ႀကိဳက္တာမိုု႔ ေသာၾကာေန႔ညေန အလုုပ္ကအျပန္ NTUCမွာ ဝင္ရွာမယ္ စဥ္းစားထားေပမဲ့ အဲ့ဒီေန႔က အလုုပ္မ်ားေနၿပီး အိမ္ျပန္ေနာက္က်တဲ့အျပင္ .. ဒီစေန၊တနဂၤေႏြမွာလည္း အလုုပ္ နည္းနည္း လုုပ္ရေအာင္ ရံုုးက laptop သယ္လာတာေၾကာင့္ ေလးေနတာနဲ႔ ေစ်းဝင္မဝယ္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။

+ + + + + + +

ေသာၾကာေန႔ညဘက္... ညီမျဖစ္သူကိုု လာစားဖိုု႔ ဖုန္းေခၚေတာ့လည္း သူ႔ပေရာဂ်က္က dead line နီးေနလိုု႔ အလုုပ္မွာ ပရိုုဂရမ္သြားေရးေနရတာေၾကာင့္ မလာႏိုုင္ဘူးဆိုုပါတယ္။ ခ်စ္သုူငယ္ခ်င္း Jasminebud ကလည္း full shift ဆင္းရမွာမိုု႔ မလာႏိုုင္ပါဘူး။ ခ်က္ရမွာ ေတာ္ေတာ္ ပ်င္းသြားပါတယ္။

စေနေန႔ မနက္ေရာက္ေတာ့ က်န္တာေတြ သြားရွာဝယ္သင့္မွန္းသိေပမဲ့ ပ်င္းေနတာနဲ႔ ဟိုုေယာင္ေယာင္.. ဒီေယာင္ေယာင္လုုပ္ေနၿပီး Brunch = Breakfast + lunchကိုု ( အိပ္ရာထေနာက္က်လိုု႔... :P) ရွိတာနဲ႔ စားလိုုက္ပါတယ္။ Brunch စားၿပီး ေနာက္မွ.. ခ်က္မဲ့ခ်က္ေတာ့လည္း စံုုေအာင္ထည့္လုုိက္ပါမယ္ေလဆိုုၿပီး wet market မွာ ေစ်းသြားဝယ္လိုုက္ပါတယ္။ ေစ်းသြားတဲ့အခ်ိန္က (၁၂)နာရီေက်ာ္ေနပါၿပီ။ :P ...ကံေကာင္းစြာနဲ႔ .. လက္က်န္ လ ွ်ာတစ္ေခ်ာင္း ရခဲ့ပါတယ္။ ႏွလံုုး (ေစ်းခ်ိဳလိုု႔) ေနာက္တစ္ခုုထပ္ဝယ္လိုုက္ပါတယ္။ နားရြက္ကိုုေမးေတာ့ တစ္ေခါင္းလံုုးယူမွရမယ္ဆိုုလိုု႔ ကိုုင္ရမွာ ေၾကာက္တာနဲ႔ မဝယ္ခဲ့ေတာ့ပါဘူး။

ဝက္သားတုုတ္ထိုုး ခ်က္နည္းကိုုေတာ့ ဒီေနရာမွာ ရယူႏိုုင္ပါတယ္။ မဝတ္ရည္ (Food House) ဆီမွာ ခ်က္နည္းပဲေရးထားလိုု႔ အသားေရ ေဆးနည္းေလး.. သိသေလာက္ ေျပာျပပါမယ္။ ကိုုယ္ကိုုတိုုင္လည္း ခ်က္မယ္ဆိုုမွ ဘယ္လိုု ေဆးရမယ္မွန္းမသိလိုု႔ အိမ္ကိုု ဖုုန္းဆက္ၿပီး ေမးထားတာပါ။ ;)
  • အူခ်ိဳကိုု ဒီမွာေတာ့ sweet instine လိုု႔ေခၚပါတယ္။ အူခ်ိဳမွာ အေပၚပိုုင္းပဲေကာင္းပါတယ္။ ေအာက္ပိုုင္းက ခါးပါတယ္။ တကယ္လိုု႔မ်ား ေအာက္ပိုုင္းကအူဆိုုရင္ေတာ့ ပဲမႈန္႔အစိမ္းနဲ႔နယ္ၿပီးမွ စင္ေအာင္ေဆးပါ။ အေပၚပိုုင္းဆိုုရင္ေတာ့ ေရနဲ႔ေဆးရံုုနဲ႔ ရပါတယ္။
  • ႏွလံုုး ကေတာ့  အထဲကေသြးေတြ စင္ေအာင္ ေဆးလိုုက္ရင္ ရပါတယ္။ ေဆးရတာ လြယ္ပါတယ္။
  • လ ွ်ာ ကိုုေတာ့ ေရေႏြးပူပူနဲ႔ စိမ္လိုုက္ရပါတယ္။ ေရေႏြးနဲ႔စိမ္လိုုက္ရင္ လ ွ်ာက အလႊာပါးတစ္ထပ္ေပၚလာၿပီး အဲ့ဒီေကာင္ကိုု ဆြဲဖယ္ထုုတ္ရပါတယ္။
  • အသည္း လည္း ေရနဲ႔ပံုုမွန္ေဆးလိုုက္ရင္ ရပါတယ္။ 
  • နားရြက္ဆိုုရင္ေတာ့ ဒါးနဲ႔ေသခ်ာျခစ္ၿပီး ေဆးပါ။
ေစ်းဝယ္ၿပီး အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ေဆးေၾကာၿပီး ( ေတာ္ေတာ္.. စိတ္ရွည္ရွည္ထားၿပီး ေဆးလိုုက္ရပါတယ္။) ..ဆား၊ အေမႊးအႀကိဳင္နဲ႔ ထည့္စရာရွိတာေတြထည့္နယ္၊ ၿပီးေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္ၿပီးႏွပ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ညေန.. (၃)နာရီေလာက္ေရာက္ေတာ့မွ စခ်က္ပါတယ္။


ဝက္သားတုုတ္ထိုုးနဲ႔ အတူစားဖိုု႔ကိုုေတာ့ ၾကာဇံမေက်ာ္ေတာ့ဘဲ လြယ္ကုူတဲ့ နာနတ္သီးထမင္းပဲေက်ာ္စားလိုုက္ပါတယ္။ နာနတ္သီးခ်က္နည္းကေတာ့ ေအာက္ပါအတိုုင္း ျဖစ္ပါတယ္။

  • Sauce --- ဆား အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ၾကည္တစ္ဇြန္း၊ သၾကား ဇြန္းေသးတစ္ဇြန္း၊ နႏြင္းရွိရင္ အနည္းငယ္ ( အဝါေရာင္ လိုုခ်င္လိုု႔ပါ။)၊ ရွာလကာရည္ အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴႀကိဳက္ရင္ ေထာင္းထည့္ပါ ေပါင္းၿပီးေဆာ့(စ္)အရည္လုုပ္ထားပါ။
  • နာနတ္သီးအစိတ္ေလးေတြလွ ီးထားပါ။ အသီးအရြက္အေနနဲ႔ကေတာ့ မုုန္လာဥနီတိုု႔၊ ပဲသီး အစိတ္ေလးေတြလွီး ထည့္လိုု႔ ရပါတယ္။ ပဲစိမ္းေစ့လည္း ထည့္လိုု႔ရပါတယ္။ သီဟိုုေစ့ အစိမ္းေလးေတြလည္း ထည့္ေက်ာ္လိုု႔ ရပါတယ္။ တျခားအစာအေနနဲ႔ကေတာ့ ပုုစြန္ေျခာက္အေကာင္ေလးေတြ ထည့္လိုု႔ရပါတယ္။ ( က်မကေတာ့ ပုုစြန္ေျခာက္၊ နာနတ္သီးနဲ႔ သီဟိုုေစ့ပဲရွိလိုု႔၊ ပဲစိမ္းေစ့ေလးေတြကလည္း ခဲေနလိုု႔..  ရွိတာပဲ ထည့္လိုုက္ပါတယ္။)
  • အသားထည့္ခ်င္ရင္ ကိုုယ္ႏွစ္သက္ရာ အသားကိုု သင့္ရံုုအရြယ္ လွီးထားပါ။
  • ထမင္းကိုု အေအးခံထားပါ။
စခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုုရင္ အေအးခံထားတဲ့ထမင္းတစ္ပြဲစာကိုု ေဆာ့(စ္)နဲ႔ ေရာနယ္ထားလိုုက္ပါ။
ဆီပူေပးၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္ျပားရိုုက္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ သီဟိုုေစ့ အစိမ္းေလးေတြကိုု ထည့္ေက်ာ္ပါ။ အသားထည့္ပါ။ နာနတ္သီး ထည့္ပါ။ တျခားအသီးအႏွံေတြထည့္ပါ။ ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး ဆီျပန္လာရင္.. ေဆာ့(စ္)နဲ႔ေရာနယ္ထားတဲ့ ထမင္းထည့္ၿပီးေက်ာ္ေပးပါ။  က်က္ၿပီဆိုုရင္ေတာ့ ေမႊးၿပီး ခ်ိခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့ နာနတ္သီးထမင္းေၾကာ္ေလး ရပါၿပီ။

+ + + + + + +

နာနတ္သီးထမင္းေၾကာ္ၿပီးတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ ဝက္သားတုုတ္ထိုုးေတြကိုု အရြယ္ေတာ္လွီးၿပီး ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ေလြးလိုုက္ပါေတာ့တယ္။ ေဘးခန္းက မိသားစုုကိုုလည္း နည္းနည္း ေပးလိုုက္ပါတယ္။ ဒီ weekend ႏွစ္ရက္လံုုးလည္း ဝက္သားတုုတ္ထိုုးနဲ႔ပဲ ႏွစ္ပါးသြားေနလိုုက္ပါေတာ့တယ္။

စာၾကြင္း
စာၾကြင္းအေနနဲ႔ကေတာ့ pork organ ေတြေဆးၿပီးတဲ့ေနာက္မွာ လူက မအီမလည္ ျဖစ္သြားပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ရတာကိုုလည္း နည္းနည္း စိတ္ပ်က္သြားပါတယ္။ ေနာက္တစ္ေခါက္ ဝက္သားတုုတ္ထိုုး ထပ္ခ်က္စားဖိုု႔ ဆိုုတာကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးကိုု စဥ္းစားရပါဦးမယ္။

witch83 ( 13-01-2012; 9:39PM; GMT+8)

6 comments:

  1. မုိးနတ္တုိ႔လဲ အိမ္မွာ တုတ္ထိုးကိုေတာ႔ စိတ္လိုလက္ရရွိတိုင္း
    အစံု၀ယ္ျပီး တ၀လုပ္စားၾကတယ္...(မုိးနတ္တုိ႔ ဆိုလို႔ အထင္မၾကီးလို္က္ပါနဲ႔...မုိးနတ္ဘာမွလုပ္တတ္ဘူး..ေမလုပ္ေပး
    တာ အဆင္သင္႔၀င္စားတာ) ခုေနာက္ပိုင္း ေဖက ေကာင္းေကာင္း
    ဆူထားလို႔ အေတာ္ကို ဘရိတ္အုပ္ထားရတယ္....
    ငယ္ငယ္ရြယ္ရြယ္နဲ႔ ေရာဂါကို ၀ယ္ယူေနတယ္ ဆုိျပီးေတာ႔ေလ :)
    ခင္တဲ႔.....မုိးနတ္

    ReplyDelete
  2. ဝက္သားတုတ္ထိုးေတာ့ စားခ်င္သား.. ဒါေပမယ့္ အသားမကိုင္တတ္ဘူး။
    ၿပီးေတာ့ ရန္ကုန္ကၿပန္ေရာက္ကတည္းက ခ်က္ရၿပဳတ္ရမွာပ်င္းၿပီး ဆိုင္မွာခ်ည္းဝယ္စားၿဖစ္ေနတယ္။
    မမေမ ေၿပာေၿပာေနတဲ့ inertia ဆိုတာေပါ့ း)

    ReplyDelete
  3. @မိုးနတ္ၾကယ္စင္, ဟုုတ္တယ္.. ရန္ကုုန္မွာတုုန္းကေတာ့ အိမ္ကလူႀကီးေတြ လုုပ္ေကၽြးတာကိုု စားခဲ့ရတာေပါ့။ ဒီေရာက္ေတာ့လည္း အရာအားလံုုးဟာ.. ကိုုယ့္ကိုုသာ အားကိုုးရေတာ့တာ... :)
    @Choco, ဟင္းခ်က္ရတာ ပ်င္းေနသလိုု.. "အခ်ိန္ရရင္ေတာင္..ေရးဖိုု႔ပ်င္းေနေသး"ဆိုုသလိုုေပမဲ့ Inertia က မၾကာခင္ ေပ်ာက္ေတာ့မွာပါ။ ;)

    ReplyDelete
  4. witch83 ခ်က္တာေလးေတြၾကည့္ျပီး စားခ်င္စိတ္ေတြေပါက္သြားျပီ။ ဒါေပမယ့္ ခ်က္ရမွာပ်ငး္စိတ္ၾကီးကလႊမ္းမိုးေနတယ္။ ခ်က္တတ္ျပဳတ္တတ္ေလး...ေတာ္လိုက္တာ :)

    ReplyDelete
  5. စားေတာ႔မစားဘူးညီမေလးေရ ဗဟုသုတအျဖစ္ဖတ္ခဲ႔တယ္ေနာ္
    သူမ်ားသိခ်င္ရင္ကုိယ္ေျပာျပလုိ႔ရေအာင္ေလ
    အေတာ္ေလးေတာ႔လက္၀င္မယ္ထင္ရတယ္

    ReplyDelete
  6. ၾကည္ျဖဴပိုုင္က ဟင္း.. ပိုုခ်က္တတ္ပါတယ္။ ခ်က္ရတာ ပ်င္းတာကေတာ့ ကိုုယ္လည္း အတူတူပါပဲ။ တစ္ပတ္ကိုု တစ္ရက္ေလာက္ပဲ ခ်က္ေနသလိုုေတာင္ ျဖစ္ေနၿပီ။
    စာ.. လာဖတ္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ မဂ်က္(စ္)ေရ... အမကိုု တကယ္ကိုု ေလးစားပါတယ္.. ကိုုလြင္ျပင္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ ကံေကာင္းတာပဲ။ း)))

    ReplyDelete

အားေပးမႈအမ်ားဆံုး ပို႔(စ္)ေလးေတြ..

Followers

အားေဆးေလးေတြ...

Cool Blue Outer Glow Pointer