" Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and the benefit of one and all, then accept it and live up to it."
--- BUDDHA

ခြန္းဆက္

~~ မဂၤလာပါ။
~~ အခ်ိန္ေပးၿပီး စာလာဖတ္ေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
~~ ဒီဘေလာ့က post ေတြကို ျပန္လည္ေဝမွ်မယ္ဆိုရင္ witch83 ဆိုတဲ့အမည္ကို credit ေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုပါတယ္။ ျဖစ္ႏိုုင္မယ္ဆိုုရင္ေတာ့ က်မေရးထားတဲ့ postကိုု ဘယ္ေနရာမွာ ျပန္ share မယ္ဆိုုတာ အသိေလးေပးသြားေစခ်င္ပါတယ္။ ~~ ဒီဘေလာ့မွာ ေဖာ္ျပထားတဲ့ တျခားသူေတြ ေရးထားတဲ့ post ေတြကို ေဝမွ်မယ္ဆိုရင္လည္း original writer ေတြကို credit ေပးၾကဖို႔ ေတာင္းဆိုပါတယ္။ :)
~~ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
witch83
မဂၤလာပါ... Warmly welcome to my small own world... =)

February 17, 2013

ဟင္းခ်က္ျဖစ္ေသာ စေနေန႔ (၁၆-၀၂-၂၀၁၂)

နိဒါန္း
အခုုတစ္ေလာ ဟင္းမခ်က္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါၿပီ။
အလုုပ္ေတြမ်ားေနၿပီး အိမ္မွာကလည္း အိမ္ရွင္ရဲ့ မိဘႏွစ္ပါးလာလည္ေနလိုု႔ အိမ္ေနာက္ေဖးမွာ ဝင္မရႈပ္ခ်င္တာေၾကာင့္ ရွိတာနဲ႔ စားရင္စား၊ လြယ္ကုူၿပီး ခ်က္ရျမန္တာေတြစားရင္စား၊ အျပင္မွာ ထြက္စားရင္စားေနခဲ့တာ မ်ားပါတယ္။  (အဲ.. တရုုတ္ႏွစ္ကူး ရက္ရွည္ပိတ္တုုန္းက တစ္ရက္ေတာ့ ညီမျဖစ္သူက မုန္႕ ဟင္းခါးစားခ်င္တယ္၊ လာစားမယ္ဆိုုလိုု႔ မုုန္႔ဟင္းခါးေတာ့ ခ်က္လိုုက္ပါေသးတယ္။)
ျဖစ္သလိုုစားရတာေတြ၊ အျပင္စာေတြစားရတာမ်ားလာလိုု႔ ၿငီးေငြ႔ေနတဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ဒီတစ္ပတ္စေနမွာ ဟင္းခ်က္ဖိုု႔ ေသာၾကာေန႔ညေနက ေစ်းဝယ္ထြက္ခဲ့ပါတယ္။

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ေရခဲေသတၱာရွင္းျခင္း)
စေနမနက္ အိပ္ရာကႏိုုးေတာ့ အရင္ဆံုုး မနက္စာစား၊ ေရခဲေသတၱာရွင္း.. ၿပီးေတာ့ ဝယ္လာတဲ့အသစ္ေတြကိုု မခ်က္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ရွိေနတဲ့ လက္က်န္ေတြကိုု  အရင္ ရွင္းလိုုက္ပါတယ္။ လက္က်န္ေတြျဖစ္တဲ့ minced pork ရယ္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းရယ္၊ ၾကက္အသည္းအျမစ္ရယ္ မုုန္လာဥနီတစ္ေတာင့္ရယ္၊ ေဂၚဖီတစ္စိတ္ရယ္၊ ငါးလံုုး (၄)လံုုးရယ္ကိုု ( အကုုန္လံုး..  တိုု႔စိ၊တိုု႔စိ က်န္တဲ့ဟာေတြၾကီးပါ.. )  frozen ပဲစိမ္းေစ့ေလးေတြနဲ႔အတူေရာၿပီး ေခါက္ဆြဲေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။  


ေခါက္ဆဲြေၾကာ္ၿပီးသြားေတာ့ တစ္ပြဲထည့္ၿပီး ေရေႏြးနဲ႕ေလြးလိုုက္ပါတယ္။ လက္က်န္ေတြရွင္းၿပီး ေၾကာ္ထားတာေပမဲ့ စားလိုု႔ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းပါတယ္။ း)

ၾကက္သားကိုင္
စားေသာက္ၿပီး လုုပ္စရာရွိတာေတြ လုုပ္ၿပီး ေန႔လည္(၃)နာရီေလာက္က်ေတာ့ ၾကက္သားကိုုင္ပါတယ္။
(မွတ္ခ်က္။    ။ ဒီလိုု ၾကက္တစ္ေကာင္လံုုးကိုု ဝယ္တာ ဘဝမွာ ဒါ.. ပထမဦးဆံုုးပါ။ ၿပီးခဲ့တဲ့ ဗုုဒၶဟူးေန႔ကတည္းက ၾကက္သားပလာတာ စားခ်င္ေနတာမိုု႔ ေသာၾကာေန႔တုုန္းက ေစ်းသြားဝယ္ေတာ့ ၾကက္သားရွာတဲ့အခါ.. ၾကက္သားခုုတ္ၿပီးသား အထုပ္ေတြက မရွိေတာ့ပါဘူး။ စေနေန႔ဆိုု super market မွာ ပိုုၿပီး လူမ်ားတတ္တာေၾကာင့္ အေကာင္ဖ်က္ရမွာကိုု အင္မတန္ စိတ္ညစ္ေပမဲ့ အေကာင္လိုုက္ႀကီးကိုုပဲ စိတ္ေလ ွ်ာ့ၿပီး ဝယ္ခဲ့ပါတယ္။)

ၾကက္ကို အတံုးတံုးၿပီးသြားေတာ့ ေရေဆး.. ေရေဆးၿပီးေတာ့ အရိုးေတြသတ္သတ္ခြဲ၊ က်န္တဲ့အသားေတြကို တစ္ဝက္စီ ခြဲလိုက္ပါတယ္။ က်န္တဲ့တစ္ဝက္ကို ဘူးသီးနဲ႔ ကာလသားဟင္းခ်က္ဖို႔ ဘူးထဲထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ခဲလိုက္ပါတယ္။ က်န္တဲ့တစ္ဝက္ကိုေတာ့ ခ်င္း(ဂ်င္း)မႈန္႔၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ မဆလာတို႔နဲ႕နယ္ၿပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သားႏွပ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ ပလာတာ ေၾကာ္ပါတယ္။ တစ္ေယာက္တည္းစားမွာမို႔ (၃)ခ်ပ္ပဲ ေၾကာ္ပါတယ္။

ပလာတာေၾကာ္
ပလာတာကေတာ့ Spring Homeက plain roti parata ပါ။ ေမႊးေအာင္ ေထာပတ္နဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ အမ်ားႀကီးထည့္စရာ မလိုပါဘူး။ ဆီနည္းနည္းနဲ႔ မတူးေအာင္ ေၾကာ္ခ်င္ရင္ေတာ့ non-stick panကို ပူေအာင္လုပ္လိုက္ပါ။ ေတာ္ေတာ္ပူၿပီဆိုရင္ ေထာပတ္(သို႔) ဆီအနည္းငယ္သာထည့္ၿပီး တအိုးလံုး ဆီျပန္႔သြားေအာင္ ဇြန္းနဲ႔ ျဖန္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးမွ parata ကိုထည့္လိုက္ရင္ ခ်က္ခ်င္း ၾကြတက္လာပါတယ္။ ၾကြတက္လာတာနဲ႔ တဖက္ကို အျမန္လွန္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။ အဲ့လိုဆိုရင္ ၾကြပ္ၾကြပ္အိအိနဲ႔ မတူးတဲ့ ပလာတာကို ရပါလိမ့္မယ္။ ေၾကာ္ၿပီးသြားေတာ့ ပတ္စရာ ဆီစုတ္စကၠဴ မရွိေတာ့လို႔ tissue paper ေတြပဲ သံုးလိုက္ပါတယ္။ :P

အခ်ဥ္ျပင္
ပလာတာေၾကာ္ၿပီးသြားေတာ့ အခ်ဥ္လုပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာသီးညွစ္၊ အခ်ဥ္သိပ္မေပါက္လို႔ ready-made သံပုရာရည္ေတြ ေလာင္းထည့္၊ ျငဳပ္စိမ္းပါးပါးလွီးထည့္၊ ပူစီနံအရြက္ေတြေခြ်ထည့္ၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ အခ်ဥ္ကိစၥၿပီးသြားပါတယ္။

အခ်ဥ္လုပ္ၿပီးတဲ့အခ်ိန္မွာ အိမ္ရွင္ ဟင္းခ်က္ခ်င္ေနပံုေပါက္တာနဲ႔ ကိုယ္လည္း ခဏရပ္ၿပီး အခန္းထဲဝင္ကာ စာေတြေလွ်ာက္ဖတ္ေနလိုက္ပါတယ္။ နည္းနည္းၾကာေတာ့ အျပင္ျပန္ထြက္ၿပီး ဆီသတ္ဖို႔လုပ္ပါတယ္။ ျမန္တဲ့ဆီသတ္နည္းကို ေျပာျပပါမယ္။

ၾကက္သြန္ဆီခ်က္..ခ်က္
စလံုးက အိမ္နားနီးခ်င္းေတြ complain မတက္ေအာင္ေရာ၊ ကိုယ့္အိမ္မွာလည္း သိပ္မနံေအာင္ေရာ.. လုပ္လို႔ရတဲ့နည္းပါ။ ဘာမွ မခက္ပါဘူး။ အိုးပူေအာင္ထား၊ ဆီထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာထည့္၊ ေၾကာ္ၿပီးသား ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ပစ္ထည့္၊ ျငဳပ္စိမ္းမႈန္႔ထည့္.. မီးပိတ္လိုက္ရင္ ျမန္လည္းျမန္၊ သိပ္လည္း အၾကာႀကီး မေၾကာ္ရတဲ့ ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ ရပါတယ္။ အေညွာ္လည္း အနည္းနဲ႔အမ်ားေတာ့ သက္သာပါတယ္။ ဒီမွာက.. ၾကက္သြန္နီအစိမ္းကိုဝယ္လည္း တစ္က်ပ္ခြဲေလာက္ ေပးရပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဒီက ၾကက္သြန္နီေတြက မေျခာက္ပါဘူး။ အစိုဓါတ္ပါ.ပါတယ္။ ဟင္းမခ်က္တာၾကာရင္လည္း ၾကက္သြန္နီေတြ ရိလာၿပီး လႊင့္ပစ္ရပါတယ္။ အဲ့ဒီေတာ့ ေစ်းသိပ္မကြာတဲ့ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္သံုးတာ ပို..အဆင္ေျပပါတယ္။ ၾကက္သြန္အစိမ္းက အသုတ္သုတ္ဖို႔ ေလာက္ပဲ ေကာင္းပါတယ္။ ( ကိုယ့္အယူအဆနဲ႔ကိုယ္ပါ။ ျမန္ေကာင္းသက္သာနည္းေလ..ဟဲ..ဟဲ..။ chocothazin .. နည္းယူလိုက ယူႏိုင္ပါသည္။ :P )

ၾကက္သားဟင္းခ်က္
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္သတ္ၿပီးသြားေတာ့ ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားတံုးေတြကိုထည့္ၿပီး ေမႊ၊ ေရထည့္၊ Rendang sauce powder ထည့္ၿပီး ေမႊ.. ၿပီးေတာ့ အဖံုးပိတ္ၿပီး ခ်က္ထားလိုက္ပါတယ္။ တစ္ေရကုန္ခါနီးေတာ့ အာလူးထည့္၊ ဆီျပန္ေတာ့ ႏူးေနၿပီမို႔ မဆာလာထည့္။ မီးပိတ္။ ခဏၾကာေတာ့ မီးျပန္ဖြင့္။ ဆီက်န္ေရက်န္ျဖစ္ေအာင္ ေရျပန္ထည့္ ပြက္လာေတာ့ အိုးခ်။ အလြန္ေမႊးႀကိဳင္ၿပီး အန႔ံအရသာရွိေသာ ၾကက္သားအာလူးဟင္း ရပါၿပီ။ ^^

 
အရသာရွိေသာ ညေနစာ
ညေနဘက္ ေရမိုးခ်ိဳး၊ ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ ညေနစာျပင္ပါေတာ့တယ္။ ပလာတာေပၚမွာ တင္ထားတဲ့ tissue paper ေတြခြာၿပီး ကတ္ေၾကးနဲ႔ ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ညွပ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သားအာလူးထည့္၊ အခ်ဥ္ထည့္ၿပီး ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ေလြးလိုက္ပါေတာ့တယ္ရွင္။



အားလံုးပဲ ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ ႔ၾကပါေစ။

Thank you for reading this post.
witch83 (17/02/2013; 4:03PM; GMT+8)

3 comments:

  1. တုိက္ဆုိင္လုိက္ပါဘိ မ ရယ္.....:)
    ဒီေန႔ပဲ အိမ္မွာ ေမလုပ္ေကၽြးတဲ႔ ၾကက္သားပလာတာ စားထားတာ....
    ဒါေပသိ မ ခ်က္တဲ႔ ၾကက္သားပလာတာကို ပိုျပီးစိတ္၀င္စားသဗ်....
    ၾကံဳၾကိဳက္ရင္ မ ခ်က္ေကၽြးတာကို အားေပးဖုိ႔
    ေမွ်ာ္လင္႔ေနမိတယ္ ဒီက ....:P


    ReplyDelete
  2. ၾကက္သားပလာတာၾကိဳက္လုိ႔အ၀ၾကီးဆြဲခဲ႔ပါတယ္

    ReplyDelete
  3. ႀကံဳႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ႏွစ္ေယာက္လံုးကို ခ်က္ေကၽြးပါ့မယ္.. း) ခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ online အဝသာဆြဲသြားပါ မိုးနတ္ေရ.. :D
    ခင္မင္လွ်က္, witch83

    ReplyDelete

အားေပးမႈအမ်ားဆံုး ပို႔(စ္)ေလးေတြ..

Followers

အားေဆးေလးေတြ...

Cool Blue Outer Glow Pointer